About to give up completely

kratosxxl

Well-Known Member
Everyone here where im at that runs dwc and has been along time runs this line. ALOT of big time growers are moving over to it from AN, CES, and a few others. Its specifically for DWC but can be used for coco just as well. Nothing organic forsure
I can vouch for gh flora 3 , so far the best i tried
 

MItonic

Active Member
As i promised ec 2.0
Those look great! Thats another thing im trying figure out to is why the hell min are all so short and bushy rather than taller and slightly less bushy like yours and everyone elses. Never had this growth type in coco or soil
 

kratosxxl

Well-Known Member
Those look great! Thats another thing im trying figure out to is why the hell min are all so short and bushy rather than taller and slightly less bushy like yours and everyone elses. Never had this growth type in coco or soil
Can be light. What light u use and how high it is ?
 

MItonic

Active Member
I have gavita led 1700 they are at 50% about 5 ft high
In the 72 barn we have we set up 72 gavita 1700s. Absolutly excellent light. Just switched 36 oit with the newest gavita with uv bars and i will twll u first hand the plants have ALL had the exact same treatment and the UV lights plants are 1.5x the size of the others.... i mean it made a massive difference. Thats a coco barn
 

kratosxxl

Well-Known Member
Check these leaves out..... twisting and curling up wards. My ph has been spot on, so i know it isnt that, Its also only doing it on a few plants. Cant be heat room stays below 78 always? To much fan possibly?
u sure u dont have any pests ? iit can be wind burn too but curl is too much unless u have a fan blowing directly at them it might be pest, roots look good ?
 

MItonic

Active Member
does this look like urs ?
Not really, New growth is good in color no brown spots. I checked wvery plant up and down for pests (3 hours later) and did bot find anything at all. I sprayed them down at lights out yesterday morning with neem oil as an extra preventative though.

No fans are blowing directly on plant. Im almost wondering if it has something to do with leaf surface temp and RH. also roots look fine old ones are still stiff and dont smell at all and every plant is pusbing new roots out (not a lot though)
 

kratosxxl

Well-Known Member
Not really, New growth is good in color no brown spots. I checked wvery plant up and down for pests (3 hours later) and did bot find anything at all. I sprayed them down at lights out yesterday morning with neem oil as an extra preventative though.

No fans are blowing directly on plant. Im almost wondering if it has something to do with leaf surface temp and RH. also roots look fine old ones are still stiff and dont smell at all and every plant is pusbing new roots out (not a lot though)
They are recovering maybe thats why growth is like that. I was treating mag def and algae when it was rooth aphids
 

MItonic

Active Member
They are recovering maybe thats why growth is like that. I was treating mag def and algae when it was rooth aphids
Theres no lesions or sighns of bugs on the roots that ive noticed. Also woukd they be able to survive 5 ppm chlorine if they were there?
 

MItonic

Active Member
Theres no lesions or sighns of bugs on the roots that ive noticed. Also woukd they be able to survive 5 ppm chlorine if they were there?
Also before starting this treatment each plant was soaked in a 35% h2o2 solution prior to system refill.
 

EricHansen

Well-Known Member
Check these leaves out..... twisting and curling up wards. My ph has been spot on, so i know it isnt that, Its also only doing it on a few plants. Cant be heat room stays below 78 always? To much fan possibly?
they look underfed. What are you feeding them with? I will help you if you respond.
 

MItonic

Active Member
they look underfed. What are you feeding them with? I will help you if you respond.
Running floraflex as nutrients. I have them WAY down on ec and ppm currently because i was batting root issues and possible lockout. The new leaves look very well and growth has restarted.

As advised by a few others on this thread i have gonae to using pool shock to run a sterile system and that has cleared the root issues and smell completely (its wasnt ever THAT bad, so it was caught earlyish). When i was feeding at 1.4 ec plants were stunted and not eating or drinking. Dropped to .6 ec plants leached raising ec. Dropped to .4 and plants are drinking light amounts of water and have rose ec by .02 over the last 2 days. Ph is rising frlm 5.8-6.1 over a 24 hr peroid. It has never dropped below 5.7 nor been above 6.2

Water temps are consistant at 67° rooms temps i am boosting at lights on today to 82° as im running LEDS and im suspiciouse my Leaf surface temps are not htting what they should be (buying ir gun tomorrow). Temps before were 78° lights on and 68-70° lights of. RH is 65%.

Room is 400 sq ft, 6 oscillating fans with none blowing direct onto plants. Lights are now 4.5 ft above plants running at 60%.
 

kratosxxl

Well-Known Member
Also before starting this treatment each plant was soaked in a 35% h2o2 solution prior to system refill.
I personally do not use h2o2 at all. Only to sterileze between grows but never with plants in them. Its a strong oxidiser and can possibly affect nutrients. If u want to use it bake weak solution in bucket and dunk ur netpots but not directly in res
 
>
Top